Bookmark and Share

Biografi

Musikalsk profil

Morten Heides musikalske profil er kendetegnet ved et højt aktivitetsniveau og en alsidig og helstøbt tilgang til musikken. Han deler sit professionelle virke mellem at spille koncerter, undervise i klaver og dirigere. Morten Heide er aktiv som pianist i mange forskellige sammenhænge, både som solist, akkompagnatør, repetitør og kammermusiker. Han er fast dirigent for bl.a. Nyköpings Kammarkör, og kvindekoret Humminggirls. Han er tidligere dirigent for bl.a. Kolding Kammerkor, Vestsjællands Kammerkor, Jysk Akademisk Kor og Stockholms Gaykor. Morten har desuden lejlighedsvist assisteret som dirigent for Alice Granum i Filharmonisk Kor, Odense. Morten Heide beskæftiger sig lidenskabeligt med undervisning af såvel begyndere som øvede pianister. 

Som pianist har Morten Heide givet koncerter i Danmark, Norge, Sverige, England, Tyskland, Frankrig, Italien, Island og Mexico. Mortens fokus er på "glemte perler" af de store mestre og mindre spillede komponister fra før 1900 som fx Alkan, samt musikken fra det 20. og 21. århundrede. I august 2006 havde Morten sin debut som klaversolist med Odense Symfoniorkester under ledelse af Mei-Ann Chen i en meget succesfuld og rost dansk uropførelse af den mexikanske komponist Manuel Ponces "Concierto Romántico" for klaver og orkester. Igennem studieårene på konservatoriet har Morten været en engageret pianist i Musikhøsts årlige sinfonietta, hvor opførelsen af ofte krævende ny musik har været ensemblets formål. Han har bl.a. spillet under dirigenter som Stefan Asbury, Paul Hoskins og Christopher Austin.

Uddannelse

Morten Heide tog i 2006 diplomeksamen i klaver fra Musiker-Performerlinien ved Det fynske Musikkonservatorium. Han har studeret hos bl.a. Rosalind Bevan, John Damgaard, Christina Bjørkøe og Erik Kaltoft, hos sidstnævnte to også på solistklassen, hvorfra han debuterede i 2010. I løbet af studietiden studerede Morten Heide også i Hamborg ved Hochschule für Musik und Theater hos Volker Banfield og Mirian Migdal. Parallelt med sit afsluttede studie i solistklassen har Morten også studeret en to-årig kandidat i klassisk kor- og ensembleledelse ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole, hvorfra han tog ksamen i juni 2011.

I 2013 flyttede Morten Heide til Stockholm for at videreuddanne sig på Kungliga Musikhögskolan hos professor Fredrik Malmberg på den 2-årige masteruddannelse i kordirigering. Specialet blev skrevet om "Carl Nielsens Tre motetter i et nyt lys" og ved eksamenskonserten dirigerede han Sveriges Radiokor.  

Flere store legater har givet Morten Heide lejlighed til at deltage i mesterkurser. I kordirigering bl.a. hos Timo Nouranne og Cecilia Rydinger Alin. I klaver bl.a. hos den argentinske pianist Mirta Herrera, den israelske pianist Alan Sternfeld og de franske pianister Pierre-Laurent Aimard, Roger Muraro og Yvonne Loriod-Messiaen. Hos sidstnævnte tre med fokus på fortolkning af Olivier Messiaens klavermusik, en komponist hvis musik står Morten meget nær, og hvis enorme og krævende klaverværk ”Tyve betragtninger over Jesusbarnet” Morten Heide opførte ved flere lejligheder i 2008 i anledning af 100-året for Messiaens fødsel. Morten Heide har som den første dansker indspillet dette værk. Det udkommer i løbet af 2015.